سفیر ایران در صربستان: برجام مهمترین دستاورد دیپلماسی قرن اخیر است
جارستان به نقل از ایرنا؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان گفت: توافق هستهای ایران موسوم به برجام مهمترین دستاورد دیپلماسی در صد سال اخیر بوده است. «رشید حسن پور» در مصاحبه با مجله “کورد” چاپ صربستان افزود: برجام تضمین منافع همه طرف های این توافق و البته تضمین صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی
جارستان به نقل از ایرنا؛ سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان گفت: توافق هستهای ایران موسوم به برجام مهمترین دستاورد دیپلماسی در صد سال اخیر بوده است.
«رشید حسن پور» در مصاحبه با مجله “کورد” چاپ صربستان افزود: برجام تضمین منافع همه طرف های این توافق و البته تضمین صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی بوده و با پشتوانه شورای امنیت سازمان ملل امضا شد. آمریکا، در حالی که ایران به تعهداتش عمل کرده بود، یک طرفه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرد و از برجام خارج شد.
سفیر کشورمان با اشاره به این که این اقدام و تحریمهای ظالمانه فشارهای زیادی را به اقتصاد ایران وارد کرد، گفت: چنین اقدامی موجب انزوای بیسابقه سیاسی آمریکا در جهان شد، سیاست ایران تعهد در برابر تعهد است.
وی ادامه داد : رویکرد ما صبر راهبردی و فرصت دادن حداکثری به دیپلماسی است. به همین خاطر بعد از خروج آمریکا از برجام به درخواست سایر طرفها حتی بیش از یکسال صبر کردیم و به تعهدات خود کامل عمل کردیم. تصمیم ایران معلوم است؛ بقا و اجرای کامل برجام. اکنون توپ در زمین طرفهای مقابل است.
سفیر ایران در بلگراد در باره انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تصریح کرد: انتخابات، موضوع داخلی هر کشوری است. سیاست خارجی ما بر اساس حضور دمکراتها یا جمهوریخواهان در کاخ سفید تنظیم نشده است. هر شخصی که رئیس جمهوری آمریکا شود، سیاست راهبردی ما تغییر نمی کند.
حسن پور در باره مسائل مربوط به طرح حل و فصل منازعات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان اظهار کرد: رویکرد ایران امنیت منطقهای است. ما امنیت همسایگان را امنیت خود میدانیم. لذا هر درگیری نظامی میان همسایگان برای ما نگران کننده است.
وی ادامه داد: ایران تنها کشور منطقه است که با دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان رابطه دوستانه دارد و نزدیک به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک با آنها دارد. طبیعی است که ما نگرانیهای بیشتری از دیگران داشته باشیم و مسئولیت بیشتری احساس کنیم. وزیر امور خارجه ارمنستان اخیرا اعلام کرد که ایران در مسائل امنیتی منطقهای و جهان، موضع مسئولانه و سازنده دارد.
حسن پور گفت: طرح ارائه شده از سوی ایران حفظ تمامیت ارضی کشورها به عنوان یک اصل اساسی حقوق بینالملل را طلب و همزمان جنبههای انسانی و توجه به منافع واقعی طرفهای درگیر را درخواست دارد. ما از ابتدای بحران قرهباغ با کشورهای منطقه اعم از جمهوری آذربایجان و ارمنستان، روسیه و ترکیه رایزنی داشته و داریم. معتقدیم در این جنگ و بحران، بیشترین خسارت متوجه کشورهای منطقه می باشد. ایران در تمام منطقه و به ویژه در قفقاز جنوبی همیشه نقش متوازنکننده و نه نقش مداخله کننده، داشته است.»
وی همچنین در این رابطه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از آتشبس جاری میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان تحت هدایت و نظارت روسیه حمایت میکند.
سفیر کشورمان در صربستان در خصوص بیماری همه گیر کرونا و اقدامات انجام شده در کشورمان گفت: جمهوری اسلامی ایران مانند دیگر کشورها در جریان شیوع جهانی کرونا تا حدودی غافلگیر شد. این در حالی است که ایران توان پزشکی بسیار خوبی دارد. کادر درمانی ما از بهترین متخصصان شناخته شده جهان و با دانش بالا هستند. از جهت تولید دارو و تجهیزات پزشکی هم در سطح خوبی هستیم.
در موج های اول و دوم شیوع کووید-۱۹ با استفاده از این ظرفیتها توانستیم بیماری را کنترل کنیم. اما تحریمها محدودیتهای زیادی در دسترسی به دارو و سایر امکانات پزشکی ایجاد کرد. از طرف دیگر شهرهای بزرگی مانند؛ تهران با جمعیت حدود ۱۵ میلیون نفر مسائل و مشکلات ویژهای دارند که اعمال محدودیتها را برای مدت طولانی سخت میکند. موج سوم کرونا موجب افزایش مبتلایان و متاسفانه قربانیان شده است. مانند بسیاری دیگر از کشورها از جمله صربستان، ما سخت در تلاشیم تا این بیماری را در موج سوم مهار کنیم.
حسن پور به روابط کشورمان با صربستان اشاره کرد و افزود: روابط ایران با جمهوری صربستان بطور رسمی از سال ۱۹۳۷ میلادی برقرار گردید. سال ۲۰۱۷ مصادف با هشتادمین سالگرد تاسیس روابط دیپلماتیک دو کشور بود و این رویداد با برگزاری نمایشگاهی از اسناد تاریخ روابط دیپلماتیک دو کشور در بلگراد و انتشار اسناد برگزیده این دوره هشتاد ساله گرامی داشته شد. با این حال، بر اساس برخی اسناد موجود، تاریخچه روابط ایران و صربستان و برقراری اولین تماسهای سیاسی بین دو کشور به بیش از ۱۳۰ سال پیش باز میگردد.
دو کشور ایران و صربستان به عنوان کشورهای دوست، همواره سعی کرده اند بر اساس احترام متقابل و نگاه به آینده رفتار کنند و در این راستا به حل و فصل مسائل طرفین که به نوعی زمینهساز تعاملات و همکاریهای بیشتر در حوزههای منطقهای و بینالمللی میگردد، توجه وافری داشته باشند.
دولت جمهوری صربستان همواره علاقه خود را به توسعه وتحکیم همکاریها در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، دفاعی، گردشگری، فرهنگی و علمی و آموزشی اعلام کرده و درعمل نیز گامهای مشخص ومهمی برای اثبات اراده مثبت خود برداشته است. روند همکاریها بین دو کشور طی سالهای گذشته مثبت و در حال ارتقاء بوده است. به طور مثال؛ صربستان در برخورد با موضوع قطعنامه کاملا سیاسی وضعیت حقوق بشر در ایران از سال ۲۰۱۶ به نفع جمهوری اسلامی ایران رای داده است. در این حال جمهوری اسلامی ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی صربستان دفاع کرده است.
اگر چه فضای بینالمللی ایجاد شده پس از خروج امریکا از برجام و اعمال مجدد تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورما برخی از زمینههای همکاری بین دو کشور از جمله همکاریهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار داده است، اما در عین حال حجم مبادلات تجاری بین دو کشور طی سال های اخیر افزایش یافته است و امیدواریم در آینده با رویکردهای مثبتی که دو کشور نسبت به یکدیگر در عرصه همکاریهای دوجانبه و بینالمللی اتخاذ کردهاند شاهد افزایش بیشتر مبادلات تجاری و اقتصادی نیز باشیم.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰